Apple skrubbar nĂ€stan alla Alex Jones ‘Infowars-shower över hatprat, andra följer efter

Apple skrubbar nÀstan alla Alex Jones 'Infowars-shower över hatprat, andra följer efter

Apple har skrubbat nĂ€stan alla “Infowars” -podcasts av Alex Jones frĂ„n bĂ„de desktop-iTunes och Podcast-appen för iPhone och iPad, vilket uppmanar Facebook, Spotify och YouTube att agera mot den populĂ€ra konspirationsteoretikern.

Apple tog bort poddsĂ€ndningarna eftersom de inte “tolererade hatprat”, Buzz Feed rapporterad MĂ„ndag. Cupertino-företaget har i ett förberett uttalande till media pĂ„ mĂ„ndag förklarat att det meddelade Jones om planerna pĂ„ att dra podcasterna under sina riktlinjer för hatprat.

HÀr Àr uttalandet:

Apple tolererar inte hatprat och vi har tydliga riktlinjer som skapare och utvecklare mÄste följa för att sÀkerstÀlla att vi tillhandahÄller en sÀker miljö för alla vÄra anvÀndare.

PoddsÀndningar som bryter mot dessa riktlinjer tas bort frÄn vÄr katalog och gör dem inte lÀngre sökbara eller tillgÀngliga för nedladdning eller streaming. Vi tror pÄ att representera ett brett spektrum av Äsikter, sÄ lÀnge mÀnniskor respekterar dem med olika Äsikter.

IPhone-tillverkaren tillade att skapare som bryter mot dess riktlinjer ocksÄ kommer att straffas.

Facebook följde efter strax efter.

I dagens blogginlÀgg, det sa den tog bort fyra sidor som tillhör Alex Jones för att upprepade gÄnger ha publicerat innehÄll under de senaste dagarna som bryter mot dess Riktlinjer för gemenskapens standarder.

Den sociala nÀtverksjÀtten förra mÄnaden tog fyra av hans video offline.

Vi har tagit ner det för att förhÀrliga vÄldet, som bryter mot vÄr grafiska vÄldspolitik, och anvÀnder dehumaniserande sprÄk för att beskriva mÀnniskor som Àr transpersoner, muslimer och invandrare, vilket bryter mot vÄr hatpratspolitik.

”Jag kan bekrĂ€fta att Spotify har tagit bort” Alex Jones Show “- Infowars,” sa en taleskvinna frĂ„n Spotify och tillade att företaget tog ner flera avsnitt av showen förra veckan. Även om YouTube sjĂ€lv tog bort fyra av Alexs inlĂ€gg förra mĂ„naden var hans kanal dĂ€r han har nĂ€stan 2,5 miljoner prenumeranter live nĂ€r detta skrivs.

Förra veckan frĂ„gade vi @Äpple hur trakasserierna av Sandy Hook-förĂ€ldrar och Vegas-skottoffer inte bryter mot deras anvĂ€ndarvillkor. IkvĂ€ll bestĂ€mde de sig för att det gjorde det.

Massiva kudos till @Äpple för att göra vad de flesta teknikföretag hittills har vĂ€grat att göra.https://t.co/YeUhJYxmby

– Sleeping Giants (@slpng_giants) 6 augusti 2018

Ingen av de rapporterade övertrÀdelserna var relaterade till falska nyheter.

ÄndĂ„ Ă€r Apples drag den hittills största attacken mot konspiratoriskt nyhetsinnehĂ„ll av ett teknikföretag. Den kraftfulla kraften mot den populĂ€ra konspirationsteoretikern gör att de flesta av hans shower inte Ă€r tillgĂ€ngliga via Apple, Facebook, YouTube och Spotify.

FrĂ„n och med mĂ„ndagen Ă„terstod bara en Infowars-show, “RealNews med David Knight.”