Apple Music introducerar en klassisk sektion kuraterad av Deutsche Grammophon

Apple Music introducerar en klassisk sektion kuraterad av Deutsche Grammophon

Apple Music har lanserat en kuraterad kanal tillÀgnad klassisk musik. Skapat av en av de mest framstÄende klassiska musiketiketterna i vÀrlden, Deutsche Grammophon, innehÄller det nya avsnittet performance-videor, ljudalbum och tre radiostationer som Àr dedikerade till att spela musik frÄn Beethoven, Mozart och Bach.

Apple Music-avsnittet, som kallas “DG-spellistan”, framhĂ€vs av Salzburg-festivalen 2008 med Gounods “RomĂ©o et Juliette” med stjĂ€rntenoren Rolando VillazĂłn. Detta enbart erbjuder ett 32-spĂ„rigt visuellt album som du kan titta pĂ„ pĂ„ en gĂ„ng eller i delar. Videon representerar första gĂ„ngen plattformen erbjuds en fullĂ€ngdsopera.

Deutsche Grammophon lovar att uppdatera kanalen regelbundet, och förhoppningsvis kommer den att göra det. För nu Àr det nÄgot begrÀnsat. Förutom Villazón hittar du ocksÄ artisterna Daniil Trifonov och Peter Gregson representerade. Det finns ocksÄ speciella videoförestÀllningar frÄn Daniil Trifonov och Ildar Abdrazakov.

År 2016 blev Deutsche Grammophon den första klassiska etiketten som etablerade en kurator pĂ„ Apple Music. Partnerskapet har fortsatt att utvecklas, leverera över tvĂ„ dussin spellistor och skapa grunden för det framtida kuratoriska samarbetet med Apple Music.

Dr. Clemens Trautmann, president Deutsche Grammophon förklarar:

Den gula etikettens kuratoriska kraft och vÄrt livliga konstnÀrssamhÀlle har alltid varit exceptionellt, i skivbutiker och i det digitala rummet. I en vÀrld dÀr uppmÀrksamhet har blivit kortare och klassiskt musikinnehÄll mer allmÀnt förekommande, mÄste mÀnniskor tÀnka klokt innan de spenderar sin begrÀnsade tid och resurser. Tillsammans med vÄr partner Apple Music strÀvar vi efter att möjliggöra upptÀckt och ge orientering till allt som Àr viktigt i klassisk musik. Vi tar ocksÄ tillfÀllet i akt att presentera kortformade och lÄngformade videoproduktioner pÄ ett betydande sÀtt, vilket gör tjÀnsten till en hörnsten i DG: s globala audiovisuella strategi.

Du hittar DG-spellistan pÄ Apple Music pÄ den hÀr lÀnken.