Apple Maps körfÀlt utvidgas till Kroatien och Slovenien

Apple Maps shown running on CarPlay with the lane guidance feature active

Apple Maps-kunder i Kroatien och Slovenien kan nu anvÀnda en filvÀgledning.

FÀltvÀgledning debuterade i USA och Kina med iOS 11 i september förra Äret.

Som noterats av Apples nyligen uppdaterade Webbsida för iOS-tillgÀnglighet, fÀrdvÀg var tillgÀnglig pÄ följande marknader nÀr detta skrivs:

Funktionen ger en uppsÀttning riktningspilar lÀngst upp i Apple Maps-grÀnssnittet i navigationslÀge som anger vilket körfÀlt ditt fordon ska vara i för att lÀmna en motorvÀg eller slutföra en svÀng. FÀltvÀgledning finns i Maps för iPhone, iPad och CarPlay.

Siri ger dig ocksÄ ljudfÀltvÀgledning i navigationslÀge

FÀltvÀgledning expanderar till fler marknader

Tillbaka i januari utvidgades körfÀlt till Nya Zeeland, Belgien, NederlÀnderna och Sverige efter att ha gÄtt live i Australien, Kanada, Frankrike, Tyskland och Storbritannien i november förra Äret.

Även om Maps-appen inte har fĂ„tt nĂ„gra utĂ„tvĂ€nda nya anvĂ€ndarfunktioner i iOS 12 har företagets CarPlay-funktion plockat upp vĂ€lbehövligt stöd för tredjepartsnavigeringsappar som Goole, Waze, TomTom och andra. Dessa appar visas direkt pĂ„ bilens streck bredvid dina favoritappar för musik, meddelanden, samtal och biltillverkare.

Prenumerera pÄ iDownloadBlog pÄ YouTube

iOS 10 tog fram nÄgra anmÀrkningsvÀrda uppdateringar för Maps, till exempel ett virtual reality-lÀge, inomhuskartor för köpcentra och flygplatser, körvÀg och hastighetsgrÀnser, för att nÀmna nÄgra.