Apple har löst överhettningsproblemen hos nya Macbook Pros

Apple har löst överhettningsproblemen hos nya Macbook Pros

Under de senaste veckorna har hela gruppen av Apple-anv√§ndare pratat om annat √§n problem med termisk strypning av de nya Macbook Pros 2018, med Intel 8: e generationens processorer. Problemet var vanligt f√∂r alla nya modeller i linjen, men det intr√§ffade s√§rskilt med Macbooks utrustade med Intel Core i9, p√• vilken Dave Lee hade lagt upp en video. I videon visade youtuber hur den nya Apple-b√§rbara datorn, trots att den hade den snabbaste processorn p√• marknaden, var v√§sentligt l√•ngsammare √§n f√∂rra √•rets “topp” Macbook Pro.

Problemet var relaterat till överhettning av den bärbara datorn, vilket sedan ledde till sänka klockhastigheten drastiskt processorn för att undvika maskinvaruskador.

Under de senaste timmarna Apple kände igen bristen, ber om ursäkt till kunder som har upplevt suboptimal prestanda på sina bärbara datorer och tillkännagav en macOS High Sierra-uppdatering som innehåller en korrigering för överhettningsproblemet.

Nedan följer det fullständiga pressmeddelandet till (på engelska):

Efter omfattande prestandatestning under många arbetsbelastningar har vi identifierat att det saknas en digital nyckel i firmware som påverkar det termiska hanteringssystemet och kan driva klockhastigheter under kraftiga termiska belastningar på den nya MacBook Pro. En bug fix ingår i dagens macOS High Sierra 10.13.6 kompletterande uppdatering och rekommenderas. Vi ber om ursäkt till alla kunder som har upplevt mindre än optimal prestanda på sina nya system. Kunderna kan förvänta sig att den nya 15-tums MacBook Pro blir upp till 70% snabbare och 13-tums MacBook Pro med Touch Bar blir upp till 2 gånger snabbare, vilket visas i resultatresultaten på vår webbplats.

L√ĄS OCH: Hur Apple l√∂ste tangentbordsproblem med nya MacBook-proffs 2018

Apple pratar generiskt om ett problem relaterat till ett och enligt David Lee (som har publicerat en ny video som du hittar l√§ngst ner) h√§vdar Cupertino-f√∂retaget som inte √§r relaterat till VRM (). Detta f√∂rtydligande √§r s√§rskilt viktigt eftersom flera anv√§ndare p√• Reddit h√§vdade (med tillr√§ckligt rimliga bevis) att termisk strypning var kopplad exakt till en felaktig konfiguration av denna modul, som inte kunde leverera tillr√§ckligt med energi till processorn. I en s√§rskilt djupg√•ende tr√•d hade anv√§ndaren ocks√• tillhandah√•llit en hemlagad fix (relativt “farlig” att implementera) baserat p√• en modifiering av VRM.

I alla fall verkar det som om Apples fix faktiskt har löst problemet: du kan ladda ner det från den här adressen (liksom direkt från App Store) och vi rekommenderar starkt att du gör det. Och när nedladdningen är klar, kolla in Dave Lees nya video.