Apple förvandlar NYTs interaktiva funktion om klimatförÀndringar till en icke-fiktionsserie

Apple förvandlar NYTs interaktiva funktion om klimatförÀndringar till en icke-fiktionsserie

Apple har enligt uppgift fĂ„tt rĂ€ttigheter att göra “Losing Earth: The Decade We Almost Stopped Climate Change”, en interaktiv funktion som fyllde ett helt nytt nummer av The New York Times Magazine, till en facklitteratur-TV-show om klimatförĂ€ndringar.

Minst ett halvt dussin anbudsgivare försökte förvÀrva projektet.

New York Times tidningen rapporterad Tisdag att Apple har bekrĂ€ftat att köpa TV-rĂ€ttigheter. Jordan Cohen, en talesman för tidningen, sade i ett förberett uttalande att “Att förlora jorden” Ă€r “en extremt viktig journalistik och vi Ă€r stolta över att det kommer att fĂ„ en bredare publik.”

Serien produceras av anonymt innehĂ„ll och kommer att baseras pĂ„ den 30 000 ord stora romanen “Losing Earth” av författaren Nathaniel Rich, som kommer att fungera som verkstĂ€llande producent i showen med Steve Golin, som Ă€r den Oscar-vinnande grundaren av “Anonym”. .

Richs berĂ€ttelse tĂ€ckte hĂ€ndelserna frĂ„n 1979 till 1989 nĂ€r ”mĂ€nskligheten avgjorde vetenskapen om klimatförĂ€ndringar och kom förvĂ„nansvĂ€rt nĂ€ra att hitta en lösning”. Producerad med stöd av Pulitzer Center, baserades den pĂ„ mer Ă€n 18 mĂ„naders rapportering och över 100 intervjuer.

“Artikeln” Förlorar jorden “berĂ€ttade hur, frĂ„n 1979 till 1989, en liten grupp amerikanska forskare, aktivister och politiker försökte rĂ€dda vĂ€rlden frĂ„n klimatförĂ€ndringarnas hĂ€rjningar innan det var för sent”, sade tidningen.

“Att förlora jorden” kommer ocksĂ„ att bli föremĂ„l för en kommande bok, som kommer nĂ€sta Ă„r.

Var noga med att kolla in “Att förlora jorden” över pĂ„ New York Times Magazine.