Apple förlÀnger hÄrdvarustöd för MacBook Air-modellerna i mitten av 2012 med tvÄ Är

Mac-datorer med T2-chip behandlar hörlursuttaget och de interna högtalarna som separata enheter

Redan i februari implementerade Apple ett pilotprogram i USA och Turkiet som utökade den tid specifika Àldre produkter skulle förbli berÀttigade till hÄrdvarutjÀnster. Företaget erbjuder nu den tjÀnsten till andra produkter, denna gÄng över hela vÀrlden, enligt MacRumors.

Enligt ett internt dokument lÀgger Apple till 11-tums- och 13-tums MacBook Air-modellerna frÄn mitten av 2012 till sin vintage och förÄldrad produktlista den 31 augusti. Detta innebÀr vanligtvis att dessa produkter inte lÀngre Àr berÀttigade till hÄrdvarutjÀnst efter detta datum.

SÄ lÀnge delar fortfarande Àr tillgÀngliga kommer Apple att fortsÀtta erbjuda hÄrdvarusupport pÄ dessa modeller som en del av ett undantag. Som sÄdan kommer MacBook Air-modellerna i mitten av 2012 att vara berÀttigade till service till och med den 31 augusti 2020, över hela vÀrlden eller tvÄ Är lÀngre Àn förvÀntat.

Tidigare i Är utökade Apple hÄrdvarustöd för mitten av 2011 21,5-tums och 27-tums iMac-modeller. Support, som skulle avslutas pÄ bÄda dessa modeller den 31 augusti, fortsatte fram till 1 januari 2019, men bara i USA och Turkiet.

Apples sÄ kallade vintageprodukter har inte tillverkats i mer Àn fem, men mindre Àn sju Är. Dessa produkter Àr inte kvalificerade för hÄrdvarureparationer utom nÀr det krÀvs enligt lag och nÀr det finns undantag. Alla Apple-produkter blir förÄldrade nÀr de inte har tillverkats pÄ sju Är, oavsett var de befinner sig.

MacRumors sÀger att den exakta anledningen till Apples expanderande pilotprogram Àr oklar. Det antyder att anledningen kan vara att Apple har ett överskott av reparationsdelar för dessa produkter. Oavsett, det Àr en bra fördel för Àgare av dessa produkter.