Apple erkÀnner silikonmembranets sanna roll i nya MacBook Pro [updated]

Apple erkÀnner silikonmembranets sanna roll i nya MacBook Pro [updated]

2018 MacBook Pro-recensioner

Den verkliga anledningen till att Apple uppdaterade tangentbordet i MacBook Pro-sortimentet för 2018 kanske just har kommit i sikte. Frankrike MacGeneration har upptĂ€ckt ett internt dokument som sĂ€ger att det nya tunna lagret silikon under varje tangent inte satt dĂ€r för att göra tangentbordet “tystare”, som Apple offentligt har sagt. IstĂ€llet Ă€r det för att lösa tillförlitlighetsproblem som förekommer hos tidigare generationer.

Uppdaterad:

Sedan detta först publicerades, MacRumors upptÀckte viktiga skillnader mellan dokumentet Apple publicerat i Kanada och Europa kontra det för USA.

I den kanadensiska och europeiska versionen lyder det:

Tangentbord och Keycaps
Tangentbordet har ett membran under knapparna för att förhindra att skrÀp kommer in i fjÀrilsmekanismen. Proceduren för byte av mellanslag har ocksÄ Àndrats frÄn den tidigare modellen. Reparationsdokumentation och servicevideor kommer att finnas tillgÀngliga nÀr keycap-delar börjar levereras.

I USA nĂ€mner guiden inte membranet. IstĂ€llet innehĂ„ller den en lĂ€nk till ett separat internt dokument med titeln “Butterfly Mechanism Keycap Replacement MacBook Pro (2018)” som sĂ€ger:

Varning: Tangentbordet har ett membran under knapparna för att förhindra att skrÀp trÀnger in i fjÀrilsmekanismen. Var noga med att inte riva membranet. Ett sönderrivet membran kommer att resultera i ett toppfodralbyte.

Som ursprungligen skrivet:

Det interna dokumentet, som publicerades för reparatörer som kommer att arbeta med MacBook Pro 2018, sÀger att silikonmembranet mÄste förhindra att skrÀp kommer in i fjÀrilsmekanismen. Som MacGeneration med rÀtta förklarar Àr det just detta som utgjorde ett problem för vissa anvÀndare frÄn tidigare generationer.

2018 Ă„rs MacBook Pro Service Readiness Guide:

Tangentbord och Keycaps

Tangentbordet har ett membran under knapparna för att förhindra att skrÀp kommer in i fjÀrilsmekanismen. Proceduren för byte av mellanslag har ocksÄ Àndrats frÄn den tidigare modellen. Reparationsdokumentation och servicevideor kommer att finnas tillgÀngliga nÀr keycap-delar börjar levereras.

NĂ€r Apple tillkĂ€nnagav den nuvarande generationen MacBook Pro för en vecka sedan sa de att modellen innehöll ett tredje generationens “fjĂ€rilsbrytartangentbord” som var “tystare” Ă€n de som hittades pĂ„ tidigare modeller. NĂ€r tredje parter som iFixit fick en chans att titta nĂ€rmare pĂ„ det nya tangentbordet upptĂ€cktes det dock att varje tangent var inslagen med ett tunt lager silikon.

De flesta tidiga anvĂ€ndare sĂ„g ingen signifikant förĂ€ndring med tangentbordet, Ă„tminstone nĂ€r det gĂ€ller ljudet som det gör nĂ€r de anvĂ€nds. LĂ€gg till detta till upptĂ€ckten av dagens interna dokument, och det blir allt tydligare varför tangentbordet Ă€ndrades – och det Ă€r inte vad Apple har sagt offentligt.

Apple stÄr för nÀrvarande inför en grupptalan om fjÀrrbrytartangentbord som finns pÄ MacBook- och MacBook Pro-enheter av sen modell. AnvÀndare hÀvdar att damm och annat skrÀp kan komma in i nycklarna för lÀtt, vilket krÀver en kostsam fixning eller utbyte.

Hittills har Apple aldrig medgett att det finns ett universellt problem med dessa tangentbord. Men förra mÄnaden tillkÀnnagav det ett tangentbordstjÀnstprogram som verkar ta itu med problemet.

Som stöddokumentet tillkÀnnager programmet sÀger:

De berörda modellerna inkluderar:

MacBook (Retina, 12-tums, början av 2015) MacBook (Retina, 12-tums, början av 2016) MacBook (Retina, 12-tums, 2017) MacBook Pro (13-tums, 2016, tvÄ Thunderbolt 3-portar) MacBook Pro (13 -inch, 2017, tvÄ Thunderbolt 3-portar) MacBook Pro (13-tums, 2016, fyra Thunderbolt 3-portar) MacBook Pro (13-tums, 2017, fyra Thunderbolt 3-portar) MacBook Pro (15-tums, 2016) MacBook Pro ( 15-tums, 2017)

UpptĂ€ckten av det interna dokumentet Ă€r fruktansvĂ€rda nyheter för Apple, som har försökt sĂ€lja en berĂ€ttelse om att ”det hĂ€r nya tredje generationens tangentbord inte var utformat för att lösa dessa [dust] frĂ„gor. ” I allt högre grad verkar det bara inte vara korrekt. Kanske Ă€r det dags för Apple att ompröva det uttalandet.

Vad tror du? LĂ„t oss veta dina tankar nedan.