Apple anstÀller en utvecklare som byggde en mÄlningsapp för VR-headset som sin prototypforskare

Apple anstÀller en utvecklare som byggde en mÄlningsapp för VR-headset som sin prototypforskare

I Ànnu ett tecken pÄ att nÄgon form av förstÀrkt eller virtual reality-headset med en glÀnsande Apple-logotyp kan vara pÄ vÀg, har Apple enligt uppgift anstÀllt utvecklaren Sterling Crispin som tidigare byggt en app för virtual reality-mÄlning för mobila headset, CyberfÀrg.

Enligt uppgift anstÀllde Apple Crispin i maj som prototypforskare MÀngd. Flytten har liknats med Googles förvÀrv av 3D-ritningsappen Tilt Brush.

Senaste rykten och rapporter har förstÀrkt att Apple har investerat kraftigt i förstÀrkt (AR), virtuell (VR) och mixad verklighet (MR) utveckling. IPhone-tillverkaren tros arbeta med ett kombinerat AR / VR-headset som kan skickas 2020.

Enligt utvecklaren Ă€r Cyber ​​Paint ett kreativt verktyg och ett utrymme för sjĂ€lvuttryck som “anvĂ€nder data som material.” I ett nötskal Ă€r det en app som lĂ„ter dig mĂ„la och rita i virtual reality medan du bĂ€r ett virtual reality-headset. I lĂ€get Color Rivalry kan du skapa nĂ„gra omöjliga fĂ€rger genom att mĂ„la med olika fĂ€rger per öga.

Kolla in Cyber ​​Paint i aktion.

Appen Àr för nÀrvarande tillgÀnglig för Oculus Go, Daydream, GearVR och Vive Focus headset.

“Cyber ​​Paint Ă€r kraftigt optimerad för mobil VR, vilket möjliggör 4k 360 ° fotosfĂ€rgmĂ„lningar och flytande simuleringseffekter vid 60 FPS pĂ„ smarta telefoner frĂ„n 2015,” förklarar Crispin pĂ„ sin Linkedin.

Den stöder flera mÄlningslÀgen som 360 graders fotosfÀr, landskap, portrÀtt och fyrkant. Du kan spara dina VR-mÄlningar pÄ kamerarullen och dela dem med vÀnner.

Appen kÀnner av hastigheten, rotationen, beröringen och vridningen pÄ din styrenhet och tolkar data för att tillÀmpa rÀtt penselstorlek, opacitet, fÀrg och mer.

Crispin Àr inte den första Apple-hyra med en konstnÀrlig bakgrund.

Förra mÄnaden rapporterades att Cupertino-teknikjÀtten hade anstÀllt YouTube-stjÀrnan Mark Rober. Han har tyst arbetat som produktdesigningenjör för Apples hemliga specialprojektgrupp, med fokus pÄ att anvÀnda VR som ombordunderhÄllning för sjÀlvkörande bilar.