Apple A12-chip 2018 iPhones kan ha 40% snabbare GPU, 10% snabbare CPU & amp; 4 GB RAM-minne

 Apple A12-chip 2018 iPhones kan ha 40% snabbare GPU, 10% snabbare CPU & amp;  4 GB RAM-minne

Fransk blogg Consomac.fr (Google översätt) i morse lyckades gräva upp några hävdade enstaka och flerkärniga syntetiska riktmärken från Geekbenchs databas som visar påstådda CPU- och GPU-hastighetsvinster plus andra förbättringar för det kommande Apple A12-systemet på ett chip som är avsett att driva 2018: s kommande iPhone X- och iPad-modeller.

Tänk på att det är relativt enkelt att skapa falska Geekbench-poäng.

Eftersom Geekbench-appen ännu inte har uppdaterats med stöd för det ej släppta Apple A12-chipet kan det finnas felaktigheter i de angivna egenskaperna, som klockhastighet eller antalet kärnor. A12 förväntas ha fyra processorkärnor (två höghastighets CPU-kärnor och fyra lågeffektskärnor) som sin föregångare, samt en basfrekvens på 2,49 GHz.

Här är en jämförelse av Geekbench-poängen mot det nuvarande A11 Bionic-kislet:

VentureBeat nämner markerade förbättringar i minnes- och kryptotestpoäng, plus stora hopp i ansiktsdetektering och taligenkänningstester, vilket tyder på snabbare Face ID och Siri.

Resultaten tyder på 10% hastighetsökning för A12: s CPU, men folk borde definitivt inte läsa för mycket i dessa poäng: syntetiska riktmärken som Geekbench mäter helt enkelt processorns hastighet och GPU under maximal belastning.

Syntetiska riktmärken utesluter en mängd faktorer som påverkar uppfattad hastighet, som appens öppettider, starttider, animeringarnas jämnhet och användargränssnittet eller hastigheten på andra viktiga komponenter som flashlagring och grafikundersystemet.

Geekbench-sidan visar det testade chipet som en ARM-baserad enhet med:

Som jämförelse har det nuvarande A11 Bionic-chipet i iPhone X och iPhone 8 Plus-modellerna tre gigabyte RAM (2 GB RAM i den vanliga iPhone 8-modellen), samt fyra gånger mindre L1-instruktioner och datacacher på 32 KB vardera.

Med andra ord kommer de nya iPhonesna sannolikt att ha fyra gigabyte RAM-minne för smidigare, bättre multitasking och ge anmärkningsvärda hastighetsvinster som härrör från en förbättrad processteknik (A12 bör fabbed en TSMC: s banbrytande 7-nanometer nod), iOS 12 optimeringar och 128KB-cacherna påskyndar körbar instruktion och datahämtning.

Analys?