App Store visade en gÄng antalet nedladdningar av appar, men Apple tog bort det pÄ utvecklarens begÀran

App Store visade en gÄng antalet nedladdningar av appar, men Apple tog bort det pÄ utvecklarens begÀran

MÄnga Àr omedvetna om att Apples App Store en gÄng tidigare visade nedladdningsantalet för alla appar och spel. TyvÀrr mÄste denna onekligen hÀftiga funktion (Ätminstone vad gÀller slutanvÀndare) tas bort eftersom utvecklarna invÀnde.

Talking App Store

Wall Street Journal tidningen och tekniknyhetssidan Informationen har gemensamt publicerat den fullstÀndiga versionen av Steve Jobs 2018-on-the-record-konversation med Nick Wingfield, dÄ en reporter för The Wall Street Journal.

Den avlidne Apple-grundaren bjöd in Wingfield till företagets huvudkontor i Cupertino, Kalifornien för en intervju strax efter att App Store öppnades för ett decennium sedan.

Reportern genomförde sin chatt med teknikpionjÀren den 7 augusti 2008, ungefÀr en mÄnad efter App Stores debut. En ljudinspelning, tillsammans med hela transkriptet frÄn den tankevÀckande intervjun, Àr nu tillgÀnglig för första gÄngen.

App Store nedladdningsantal

Vid en tidpunkt i intervjun förklarar Jobs att antalet nedladdningar för appar och spel var live pÄ App Store nÀr det visades frÄn en iPhone, men bara den första dagen. DÀrefter försvann nedladdningsantalet för att aldrig Äterupptas i butiken igen.

Jobb förklarade att Apple var tvungen att ta bort funktionen eftersom utvecklarna invÀnde.

“Vi lade faktiskt ner antalet nedladdningar pĂ„ varje app frĂ„n början, om du gick och tittade, men vi ombads att ta ner det av utvecklarna,” förklarade VD.

App Store exploderar

I intervjun fortsÀtter Jobs med att förklara att ledarskapsteamet blev förvÄnad efter att ha fÄtt veta att Apple betalade 21 miljoner dollar till utvecklare under de första 30 dagarna efter att App Store lanserades.

“Vem vet? Kanske blir det en miljard dollar marknadsplats nĂ„gon gĂ„ng i tiden. Detta hĂ€nder inte sĂ„ ofta, ”jobbade Jobs efter att ha blivit ombedd att spekulera i butikens potential.

Prenumerera pÄ iDownloadBlog pÄ YouTube

Han vĂ„gar inte ens förutse att App Store skulle zooma förbi den magiska tröskeln pĂ„ 1 miljard dollar inom en överskĂ„dlig framtid och tillade: “Jag har aldrig sett nĂ„got liknande under min karriĂ€r för programvara.”

Jag skulle inte lita pÄ nÄgon av vÄra förutsÀgelser eftersom verkligheten hittills har överskridit dem i sÄ stor grad att vi har minskat till ÄskÄdare precis som du, tittar pÄ detta fantastiska fenomen och bara gör vÄrt bÀsta för att försöka hjÀlpa alla att fÄ sina appar gjort och fÄ dem i butiken.

Apple sa vid WWDC 2018 att App Store-utvecklare gjorde sammanlagt 100 miljarder dollar.

Ett iPhone-sÀljfordon

Denna bit om App Store-affÀrsmodellen Àr ocksÄ intressant:

SÀttet vi tÀnker pÄ detta Àr att App Store Àr för iPhone som iTunes Àr för iPod. Precis som med iPod, dÀr vi förbÀttrade den med en internettjÀnst för att ta med innehÄll till den, gör vi samma sak med iPhone.

Vi förbÀttrar det med en internettjÀnst för att leverera innehÄll direkt till telefonen. I det hÀr fallet, eftersom vi redan tar med iTunes-musikinnehÄllet till telefonen, tar vi med appar.

Det Àr samma exakta strategi som iPod: förbÀttra enheten med internetlevererat innehÄll. Utöver iTunes kan vi trÄdlöst leverera innehÄllet direkt pÄ enheten utan dator. Vi kan automatiskt uppdatera apparna. Det stÄr pÄ axlarna av iTunes.

Vilka Àr dina tankar om Steves tidiga syn pÄ App Store? Och medan vi hÄller pÄ med det, tror du att ett nedladdningsantal i realtid som listas pÄ alla app- och spelsidor gynnar slutanvÀndarna?

LÄt oss veta genom att lÀmna en kommentar nedan.