Android 12 kommer att göra det enklare att installera tredjepartsbutiker, sÀger Google

Android 12 kommer att göra det enklare att installera tredjepartsbutiker, sÀger Google

AnvÀndarval och anpassning har lÀnge varit ett stort fokus för Android, och med nÀsta Ärs Android OS-uppgradering kommer Google att göra det lÀttare för anvÀndare att dra nytta av appbutiker frÄn tredje part.

Google avslöjade idag att det i Android 12, som Àr nÀsta Ärs release, kommer att göra det lÀttare för anvÀndare att installera en annan appbutik pÄ sin enhet. Google förklarar att vissa utvecklare har gett feedback om hur denna upplevelse skulle kunna förbÀttras, och företaget har lovat att göra det lÀttare att anvÀnda andra appbutiker utan att Àventyra Androids inbyggda sÀkerhetsfunktioner.

“Vi tror att utvecklare bör ha ett val i hur de distribuerar sina appar och att butiker ska konkurrera om konsumentens och utvecklarens verksamhet”, förklarar Google. “Choice har alltid varit en grundprincip för Android, och det Ă€r dĂ€rför konsumenter alltid har haft kontroll över vilka appar de anvĂ€nder, vare sig det Ă€r tangentbordet, meddelandeappen, telefonuppringaren eller appbutiken.”

Android-anvÀndare har alltid kunnat installera appar frÄn andra appbutiker Àn Googles Play Store. Till exempel, Àven om Fortnite inte lÀngre finns i Play Store, kan du fortfarande fÄ det frÄn Samsungs Galaxy Apps Store liksom direkt frÄn Google. Det Àr viktigt för Google att se till att anvÀndarna kan göra detta sÀkert, men skydda dem frÄn potentiellt skadliga appar och butiker som de kanske inte kÀnner till.

Google sÀger inte mycket just nu om hur det kommer att göra det lÀttare för anvÀndare att installera appbutiker frÄn tredje part. Men vi Àr fortfarande runt ett Är frÄn lanseringen av Android 12, sÄ vi Àr sÀkra pÄ att fler detaljer kommer ut nÀsta Är.

Idag tillkÀnnages ocksÄ att Google kommer att krÀva att alla Android-appar som sÀljer digitala varor anvÀnder Google Plays faktureringssystem. Företaget sÀger att mindre Àn 3 procent av utvecklarna med appar i Play Store sÄlde digitala varor under de senaste 12 mÄnaderna, och av de 3 procent anvÀnder nÀstan 97 procent redan Google Play faktureringssystem.

Den lilla andelen utvecklare som för nÀrvarande inte anvÀnder Google Play-fakturering har förrÀn den 30 september 2021 för att implementera Google Play-faktureringssystemet i sin app. Detta för att de ska ha tid att göra uppgraderingar till sin app utan att störa deras fÀrdplan eller inkomst. Google sÀger ocksÄ att det kommer att krÀva egna appar som inte redan anvÀnder Google Play-fakturering för att göra dessa uppgraderingar.